לקבלת הצעת מחיר השאירו פרטים באתר

עולם של טעמים: ההבדל בין פולי ערביקה לרובוסטה

פולי קפה איכותיים הם המפתח להכנת קפה עשיר בטעם ובארומה. ההבדלים בין סוגי הפולים הנטחנים לצורך הכנת כוס קפה, הם אלה שיוצרים את מגוון טעמי המשקה האהוב הזה, שממנו נהנים מיליוני אנשים ברחבי העולם מדי יום.

ערביקה ורובוסטה הם פולי הקפה שמובילים את השוק העולמי ויש ביניהם כמה הבדלים משמעותיים. שוחחנו עם המומחים של "קרמה פלוס", שהסבירו לנו על השוני בין הפולים ועל המאפיינים הייחודים שיש לכל אחד מהם, אלה שמאפשרים לאוהבי הקפה האמיתיים לעשות את הבחירה המדויקת עבורם וליהנות מכוס קפה בטעם מושלם בכל פעם מחדש.

 

ערביקה ורובוסטה – הזנים שמובילים את שוק זני הקפה העולמי

תעשיית הקפה העולמית נחלקת בין שני זנים של פולי קפה, שהם הערביקה והרובוסטה, כאשר פולי ערביקה מובילים את השוק ונחשבים לזן הכי מבוקש עם למעלה מ – 60% מכלל ייצור הקפה ברחבי העולם.

חברות הקפה הגדולות מצהירות כי מוצרי הפרימיום שלהן מכילים את הפולים המשובחים הללו, שכל אחד מהם הוא בעל יתרונות משלו ומאפיינים אחרים, שמעניקים את מגוון ועושר הטעמים שהצרכן יכול ליהנות מהם.

 

ערביקה – פולי קפה עשירים בארומה

פולי ערביקה הם פולים מוארכים מעט, שגדלים במקומות בעולם שיש בהם תנאי מזג אוויר ספציפיים ביותר כמו משקעים רבים, גובה רב וטמפרטורה מדויקת. רק בתנאים אלו, פולי ערביקה שצומחים בקצב איטי יחסית, מצליחים לשגשג ולהתפתח. הצמיחה האיטית גורמת לטעמי הקפה של הערביקה להיות עדינים יחסית, פירותיים מאוד ועשירים בטעם.

ערביקה נחשב לזן איכותי במיוחד ובעל ארומה מורכבת, שגורמת לקפה שמכינים ממנו להיות מרענן ונעים, עם גוף קל ואחוזי קפאין נמוכים

 

רובוסטה – קפה עוצמתי עם טעמים חזקים

פולים מסוג רובוסטה הם קצרים ומעוגלים יותר בהשוואה לערביקה, הם פחות "מפונקים" מבחינת תנאי הגידול שהם צריכים כדי להתפתח וטעמם הוא דומיננטי ומריר.

קפה שמכינים מפולי רובוסטה, מכיל כמות קפאין גבוהה יחסית, עם גוף חזק וקרמה יציבה ועבה יותר, בהשוואה לקפה שמכינים מפולי ערביקה.

רובוסטה נחשב למבוקש בקרב אנשים שמעדיפים קפה מעורר במיוחד, והוא מתאים מאוד גם להכנת אספרסו מהיר וגם למשקאות קפה עם חלב כמו קפה הפוך או מקיאטו עם קצף, כיוון שטעם הקפה נותר חזק ועוצמתי.

למרות ההבדלים בין שני הזנים, קפה טעים במיוחד ניתן להכין מכל אחד מהם, ולמעשה קיימות תערובות קפה שמשלבות בין רובוסטה לערביקה, ומעניקות לקפה את היתרונות של שניהם – השילוב בין הארומה העדינה של הערביקה, לגוף החזק והקרמה היציבה של הרובוסטה.

 

שימוש בפולי ערביקה ורובוסטה להכנת קפה ביתי איכותי

כשמכירים את התכונות הייחודיות של פולי ערביקה ורובוסטה, בחירת הקפה והכנתו הופכת לתהליך מענג במיוחד, שמוסיף הנאה רבה לכל לגימה. בין אם יש לכם בבית מכונת קפה טוחנת, שמכניסים לתוכה פולים טריים, או שאתם מעדיפים מכונת אספרסו שפועלת עם קפסולות, הבנת ההבדלים בין ערביקה לרובוסטה תאפשר לכם לדייק את טעמי הקפה הביתי.

אם אתם אוהבים לשתות הרבה כוסות אספרסו ביום, אך חוששים מכמות הקפאין, העדיפו פולי ערביקה, שיאפשרו לכם לאזן בין הצורך לשתות קפה איכותי וטעים לבין שמירה על רמת הקפאין הרצויה.

אם קפה חזק של בוקר הוא הבחירה שלכם, או אם כל כוס קפה שאתם שותים בדרך כלל מכילה גם חלב ואפילו קצף, רובוסטה הוא הזן שלכם, והוא ישמור על הטעמים החזקים והנהדרים של הפולים, אפילו אם תכינו ספל גדול של לאטה.

 

איך מאחסנים פולי קפה ושומרים על הטעם והאיכות שלהם?

אחסון נכון של פולי קפה, חיוני לשמירה על התכונות הייחודיות שלהם, על הטעמים ועל איכות הארומה. חשוב שלא לחשוף את הפולים לאוויר וללחות, ובעיקר לא לחום, שמנטרל את הטעם מהפולים ומחמצן אותם.

מותר להקפיא קפה, אבל אם מקפיאים פולים חשוב להוציא אותם החוצה ולתת להם לחזור לטמפרטורות החדר לפני הכנת הקפה, וכמובן לא להחזיר אותם למקפיא לאחר שכבר הופשרו.

מומלץ לבחור בכלי אחסון אטומים ובעלי שסתום, שאינם מאפשרים לאוויר להיכנס לקופסה ושומרים על פולי הקפה כשהם במיטבם, לאורך זמן. אם יש לכם בבית מכונת קפה טוחנת, העדיפו לשמור פולים שלמים באחסון מתאים, ולטחון אותם רגע לפני השימוש – אין תחליף לניחוח ולטעם של קפה טרי שזה עתה נטחן, מפולים איכותיים ומשובחים.

לבלוג